Merre tovább? – Közös workshop a Társadalomtudományi Karral

Tolnai Gábor | 2023.03.19.
Merre tovább? – Közös workshop a Társadalomtudományi Karral

Az ELTE TTK Társadalom- és Gazdaságföldrajzi Tanszéke és az ELTE TáTK szeretettel meghív minden érdeklődőt az MERRE TOVÁBB? Új irányok a hazai kulturális antropológiai kutatásokban. c. workshopra.

Időpont: 2023. március 24. 10:00 – 14:00

Helyszín: ELTE TáTK Kari Tanácsterem (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a, 0.100C)

A workshop a tavalyi félévben elkezdődött kooperáció folytatása. A rendezvény során az érdeklődők egy-egy előadáson keresztül betekintést nyerhetnek a társadalomtudományi kérdésekel foglalkozó kutatási projektekbe, meghallgathatják tanszékünk kutatóinak kapcsolódó korreferátumait, és bekapcsolódhatnak azokba a beszélgetésekbe, melyek során a két kar munkatársai új perspektívákkal gazdagítják egymás látókörét.

Az előadások felölelik többek között a brazíliai természeti erőforrások politikai gazdaságtanától, a kognitív és területi határvonalak az turisztifikáció ellenes mozgalmak kutatásán, a központilag vezérelt erőszak, mint az orosz birodalmi stratégián keresztül egészen a kulturális antropológia dilemmájának témájáig. Ugyanakkor ez előadásokban feltűnik a társadalom térhasználatáig, térkitöltéséig, amely a földrajzos érdeklődök számára is sok ujdonsággal szolgálhat.

Elérhető a workshop plakátja, valamint részletes programja, az elhangzó előadások absztraktjaival.