Október 4-19. között látogatható a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) irodájában a Csepel Művekről szóló kiállítás, ahol a terület több mint 10000 Lego elemből felépített makettje is megtekinthető.

A kiállítás a KÉK által a Shared Cities Creative Momentum keretében szervezett projekt során összegyűjtött eredményeket mutatja be. A terepi adatgyűjtésben kiemelkedő szerepe volt a 2016-17-es tanévben másodéves Földrajz BSc-s hallgatóknak*, akik a nyári társadalomföldrajz terepgyakorlat keretében bejárták a Csepel Művek teljes (több mint 200 hektáros) területét, és szisztematikusan rögzítették az épületállomány aktuális állapotát, valamint a területen jelen levő vállalkozásokat. Az általuk összegyűjtött adatok nemcsak a kiállítás tablóinak elkészítését segítették, hanem térinformatikai adatbázisba rendezve az alapját adják majd annak az innovatív megjelenítési módnak, amelyet a jövő évi Assembly IV. Nemzetközi Építészeti Makettfesztivál alkalmával mutat be a KÉK.

A kiállításhoz workshop is kapcsolódik (okt. 13.), amelyre az alábbi linken lehet jelentkezni. A szervezők szeretettel várják a földrajzos / geográfus hallgatókat!

*: A terepgyakorlaton részt vevő hallgatók: Balogh Attila, Bors Henriett, Horváth Bence, Horváth Nimród, Huber Dávid, Montagny Ádám, Novák Tibor, Péczy Dániel, Pongrácz Dániel, Zsigri Noémi. Nekik és a terepgyakorlat vezetőjének, Tolnai Gábornak a kiállítás megnyitóján külön köszönetet mondtak, illetve a köszönetnyilvánítási tablóra is felkerült a nevük.

A weboldal létrehozásában közreműködött az ELTE Térinformatika Műhely, a sablonért köszönet az a4joomla.com csapatának!
A weboldalt gondozták: Ónodi Zsolt (2011-2015), Zsom Brigitta (2011-2012), Szentpáli Áron (2013-2015), Palaczki Botond (2015-), Berki Márton (2015-), Tolnai Gábor (2015-)
Társadalom- és Gazdaságföldrajzi Tanszék©, 2018